Activex error for one user (RESOLVED)

This Q&A forum allows users to post and respond to "How Do I Do ....." questions. Please do not use to report (suspected) errors - you must use your regional help desk for this. The information contained in this forum has not been validated by LANSA and, as such, LANSA cannot guarantee the accuracy of the information.
Post Reply
atostaine
Posts: 394
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Activex error for one user (RESOLVED)

Post by atostaine » Tue Jul 30, 2019 6:20 am

VLF-WIN, we use VA_WORD from shipped examples to work with MS Word. One user started getting the errors below when using one component that uses VA_WORD. Other components are fine.

I've tried recompiling the components that use VA_WORD but he's still getting the same errors. Line 813 in my component is the SET_REF to VA_WORD.
Thanks for any info
errors.png
errors.png (87.02 KiB) Viewed 217 times
Art Tostaine

User avatar
lawingo
Posts: 50
Joined: Fri Dec 04, 2015 6:41 am

Re: Activex error for one user

Post by lawingo » Tue Jul 30, 2019 9:55 pm

The version of Word on the deployed computer must be the same as the version registered in the Active X.

atostaine
Posts: 394
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Re: Activex error for one user

Post by atostaine » Tue Jul 30, 2019 11:50 pm

It looks like maybe there is a mismatch. I go into the IDE and open the activeX component. When I click to update the ProgID the IDE crashes. When I click typeLibId I can't see the latest version of Word activex there.

Art
Art Tostaine

User avatar
lawingo
Posts: 50
Joined: Fri Dec 04, 2015 6:41 am

Re: Activex error for one user

Post by lawingo » Wed Jul 31, 2019 1:13 am

Image

Here is what I use. This is under "Other Components" when looking at the ActiveX Component Browser.

Hope it helps.
Chad

atostaine
Posts: 394
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Re: Activex error for one user

Post by atostaine » Wed Jul 31, 2019 2:31 am

Thanks Chad. I was able to type that in manually somehow. Waiting for testing results.
Art Tostaine

bark
Posts: 24
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:56 am

Re: Activex error for one user

Post by bark » Wed Jul 31, 2019 10:57 am

Regarding this bit "When I click to update the ProgID the IDE crashes."
Check out this https://www.lansa.com/support/notes/p0463.htm
ActiveX crash in Visual LANSA editor after applying Windows 10 update

I know there has been a round of Windows updates recently so this is a distinct possibility.

atostaine
Posts: 394
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Re: Activex error for one user

Post by atostaine » Thu Aug 01, 2019 12:52 am

bark wrote:
Wed Jul 31, 2019 10:57 am
Regarding this bit "When I click to update the ProgID the IDE crashes."
Check out this https://www.lansa.com/support/notes/p0463.htm
ActiveX crash in Visual LANSA editor after applying Windows 10 update

I know there has been a round of Windows updates recently so this is a distinct possibility.
This worked. Thanks
Art Tostaine

MarkD
Posts: 620
Joined: Wed Dec 02, 2015 9:56 am

Re: Activex error for one user

Post by MarkD » Thu Aug 01, 2019 10:04 am

Can we mark this one as resolved?

atostaine
Posts: 394
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Re: Activex error for one user

Post by atostaine » Thu Aug 01, 2019 12:19 pm

Yes thank you.
Art Tostaine

Post Reply