Lansa web About page error V14SP2

This Q&A forum allows users to post and respond to "How Do I Do ....." questions. Please do not use to report (suspected) errors - you must use your regional help desk for this. The information contained in this forum has not been validated by LANSA and, as such, LANSA cannot guarantee the accuracy of the information.
Post Reply
atostaine
Posts: 448
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Lansa web About page error V14SP2

Post by atostaine » Thu Feb 28, 2019 8:24 am

Trying to run one of the demo mobile app on a dev PC with dongle. I think this error is because the app server isn't running? I did a repaid or modify web server on the PC, still getting same error

URL: http://pc6:8080/cgi-bin/lansaweb?about
Unrecoverable error occurred while processing the Web request
Message text: Failed to access application server "A4DDS|A4DDS" for handling web request from web server "tostaine6:8080" with error code 11028 (ERR_CLASS_SPEC).
Message index: <N/A>

I'll submit to support but Paul will probably yell at me because I think I had this problem @ V14.
Art Tostaine

MarkD
Posts: 630
Joined: Wed Dec 02, 2015 9:56 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by MarkD » Thu Feb 28, 2019 8:42 am

Any elaboration in the server's X_ERR.LOG file?
Typically that's found in c:\windows\temp folder.

atostaine
Posts: 448
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by atostaine » Thu Feb 28, 2019 10:14 am

Nothing in x_err.log. Isn't there a service supposed to be running? I have lConnect running.
Art Tostaine

MarkD
Posts: 630
Joined: Wed Dec 02, 2015 9:56 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by MarkD » Thu Feb 28, 2019 11:33 am

Is it possible to try out these options in any VL-IDE installed on the system?
Capture.PNG
Capture.PNG (37.56 KiB) Viewed 5629 times

MarkD
Posts: 630
Joined: Wed Dec 02, 2015 9:56 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by MarkD » Thu Feb 28, 2019 11:35 am

Maybe also try running IISRESET as an administrator to stop and restart IIS?

atostaine
Posts: 448
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by atostaine » Thu Feb 28, 2019 11:39 am

Yes, first one is fine. 2nd one get 404 not found. 3rd one comes up, click test application server, get this
Fatal Error:

Error executing XVLSMTST.GETRESPONSE: response code 404
Location:

Web Page: XVLWEBTST, line 61
Call Stack:

1. Evtroutine Handling(#SendRequest.Click): XVLWEBTST, line 61
Reported By:

http://localhost:8080/a4dds/lansa_14_2_ ... sa_wrtn.js, line 8:65
Art Tostaine

bark
Posts: 26
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:56 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by bark » Thu Feb 28, 2019 11:44 am

You should start the Web Administrator from the Settings and Administration folder. Open the local webplugin.conf config file and from the Tools menu, there is a Test option. Use this to run a test and see whats failing/not set up correctly. You can even check the details, make changes and restart IIS from this test screen.
webadmin_test.PNG
webadmin_test.PNG (26.01 KiB) Viewed 5625 times

atostaine
Posts: 448
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by atostaine » Thu Feb 28, 2019 11:49 am

Thanks. This is the message I see. I've tried adding a user in SQL server, but that doesn't help. The DB is started, My IP is correct.
2019-02-27 19_48_18-LANSA System_ Connect.png
2019-02-27 19_48_18-LANSA System_ Connect.png (9.47 KiB) Viewed 5625 times
Art Tostaine

atostaine
Posts: 448
Joined: Wed Jan 20, 2016 7:38 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by atostaine » Thu Feb 28, 2019 11:50 am

Thank you. This is the message I see. I've tried adding a user in SQL server, but that doesn't help. The DB is started, My IP is correct.
2019-02-27 19_48_18-LANSA System_ Connect.png
2019-02-27 19_48_18-LANSA System_ Connect.png (9.47 KiB) Viewed 5625 times
Art Tostaine

bark
Posts: 26
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:56 am

Re: Lansa web About page error V14SP2

Post by bark » Thu Feb 28, 2019 2:54 pm

If I stop my database service in Windows control panel -> services, I get the same 0x1c (28) as you. So, that's the area to focus on.
Have you tried the ODBC Data sources Admin, select your data source/Configure -> Test Data Source?
If that connects successfully, using the Change button in the error screen below will take you to the D/A Server options in the Web admin. Double check the settings....pointing to the correct LANSA system, port correct for this server, listener started, User password correct and authorized to the database, If all looks OK, LANSA support would be the next port of call.

Post Reply